Теракотни плочки

  Съвети при избор на фаянс, теракот, гранитогрес
Фаянс, теракот и гранитогрес – изборът зависи от вас!

– Температурата на помещението

– Големина на стаята

– Мястото където ще ги слагате

Често избираме теракот, главните ни критерии са цвета и формата. Но забравяме да се съобразиме с цялостното цветово решение.
Ако банята е твърде малка, тогава съветваме да заложите на по-малките размери терактони плочки с по малки шарки и по светлички тонове.

Има голямо разнообрази на теркотни плочки по магазинните мрежи. За това тук няма да има проблем и да се съобразите с големината на банята.

Съществено значение на което трябва да се спрем е дали теркотните плочки трябва да полирани или матирани теракотни плочки.
Като видни патриоти е хубаво да се спрем на българското и да си вземем нещо произведено в България. Разбира се никои не може да ви накара да си закупите теракотни плочки произведени в Бългрия. Италианците имат много вековна традиция в изработването на теракотни плочки, като напоследък турските и китаиските теракотни плочки не отстъпват на качество и цена.

При избора на теракот и гранитогрес също трябва да се съобразите с някои специфики. Както знаете теракота има недостатъци и предимства сравнение с Гранитогреса.

Гранитогреса е по издръжлив, не абсорбира вода, устойчив на хими4на обработка.

Все пак в повечето случаи е по подходяща теракотната плочка.

Това което можем да препоръчаме горещо е да си направите банята по душа, тогава нещата имат смисъл. Не цената, не качестовом, не стила а това да специално за вашето вътрешно равновесие.

Ние вярваме че за всеки има подходящите терактони плочки само трябва да ги намерите. Защото да не забравяме, че човек прекарва средно 3 години от живота си в банята.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s